FED sänker räntan – på grund av corona

Börs Coronaviruset
FED sänker räntan – på grund av corona

Foto: AP Photo/Richard Drew.

Finwire / Breakit

New York-börsen vände uppåt på bekedet.

USA:s centralbank Federal Reserve sänker styrräntan med 50 punkter eller 0,50 procentenheter. Beslutet var enhälligt vid det extrainsatta mötet på tisdagen.

New York-börsen reagerade mycket positivt på beskedet – indexet S&P 500 vände från minus 1,0 procent till plus 1,4 procent.

I ett pressmeddelande skriver FED:

"Fundamenta i den amerikanska ekonomin är fortsatt stark. Coronaviruset innebär dock utökade risker för den ekonomiska aktiviteten. Mot bakgrund av dessa risker och för att uppnå sina maximala sysselsättnings- och prisstabilitetsmål, har Federal Open Market Committee idag beslutat att sänka målet för styrräntan med 0,50 procentenheter till intervallet 1,00 till 1,25 procent. Kommittén följer noggrant utvecklingen och deras konsekvenser för de ekonomiska utsikterna och kommer att använda sina verktyg och agera som lämpligt för att stödja ekonomin", skriver Federal Reserve.

Donald Trump: Sänk mer

Efter beskedet kommenterade Donald Trump att Federal Reserver måste fortsätta sänka styrräntan så att landet hamnar i linje med andra länder/konkurrenter. 

"Vi är inte på en jämn spelplan. Inte rättvist mot USA. Det är äntligen dags för Federal Reserve att LEDA. Fler lättnader och sänkningar!", skrev Donald Trump på Twitter.
 

Läs mer

Gymkedjan Actic varslar 900 i Sverige: "Inget annat val"

Covid pumpade upp dem och nu går Dynamic Code och Aegirbio ihop – men här är vad som skaver

Polisen stoppade Henrik Persson Ekdahls barnkalas: ”Ingen normal situation”

Läs fler artiklar
LÄS MER