Sök

Svenska Mullvad planerar att skala upp efter jätteaffär med Mozilla

AmagicomInternetVPN

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ska flytta till större lokaler.

Det Göteborgsbaserade VPN-bolaget Mullvad har landat ett avtal med internetjätten Mozilla, bolaget som gör webbläsaren Firefox. Samarbetet innebär att det trafiken i Mozillas kommande VPN-app, som just nu befinner sig i en betaversion, kommer att gå via Mullvad.

I en intervju med SvD berättar Mullvads vd Jan Jonsson att han blev överraskad när de vann upphandlingen med Mozilla.

“Det var en lång process men vi blev så klart väldigt glada och lite överraskade över att gå vinnande ur den. Jag vet inte varför valet föll på oss, men en anledning kan vara att vi helt enkelt är så transparenta –  vår adress står på hemsidan”, säger han till tidningen. 

Skalar upp verksamheten

I samband med affären planerar Mullvad också att skala upp verksamheten. Idag har Göteborgsbolaget strax under 100.000 användare och 22 anställda, skriver SvD. Bolaget har också planer på att flytta till större lokaler.

“Vi har fler sådana här avtal utöver det med Mozilla, om något av avtalen bär frukt kommer vi att mångdubbla vår omsättning”, säger Jan Jonsson.

VPN-teknik tillåter en säker förbindelse på internet, och används exempelvis av de som vill surfa anonymt, öka säkerheten över ett offentligt Wifi-nätverk, eller av de som vill låsa upp innehåll som annars begränsas av geografiska spärrar, som olika streamingtjänster.

Amagicom, bolaget bakom Mullvad, omsatte 21,6 miljoner kronor under räkenskapsåret som slutade i juni 2019. Bolaget visade ett litet plusresultat.

Läs mer