Pagelle ser ut att överleva – men tvingas stänga fyra butiker

Pagelle e-handel Företagsrekonstruktion
Pagelle ser ut att överleva – men tvingas stänga fyra butiker

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Anrika butikskedjan på väg att klara rekonstruktionen.

Butiksdöden har slagit hårt den senaste tiden och flera kedjor har gått i konkurs eller rekonstruktion. Venue Retail Group , som äger bland annat Rizzo, Morris och Accent, fick sin rekonstruktion förlängd i förra veckan medan Teknikmagasinet istället blev uppköpta av börsnoterade Ambia Trading.

Ett bolag som ser ut att överleva är den anrika modekedjan Pagelle som i slutet av januari tvingades i rekonstruktion för att undvika konkurs. En rekonstruktion är ett alternativ för företag med ekonomiska problem, där en offentligt utsedd rekonstruktör gör en bedömning om bolaget kan leva vidare.

När rekonstruktionen inleddes hade bolaget skulder till leverantörer på upp till 2,5 miljoner kronor, dessutom hade man en skuld till staten på upp till 3 miljoner kronor.

Stänger fyra butiker

Men rekonstruktören, advokat Rolf Eriksson, säger nu till tidningen Market att han har gott hopp om att kedjan kan överleva. Fyra butiker kommer att stängas, bland annat på Östermalm i Stockholm och Västerås, och mycket av inköpen och administrationen har centraliserats.

I början av april hoppas han kunna presentera ett ackordsförslag för de som bolaget är skyldiga pengar.

"Det ser ut som att vi kommer att klara det här," säger Rolf Eriksson till Market.

Läs fler artiklar
LÄS MER