Apple växlar upp tillverkningen i Kina igen

Apple Coronaviruset
Apple växlar upp tillverkningen i Kina igen

Apples vd Tim Cook

Finwire / Breakit

Har kört igång igen trots virusutbrottet.

Tim Cook, Apples vd, är hoppfull om att Kina får virusspridningen under kontroll och att landets produktion är på väg att startas upp igen. Det framgår av en intervju med Fox Business Network som Apple Insider rapporterar om.

"När det kommer till vår egen komponenttillverkning i Kina, så har vi startat upp tillverkningsanläggningar igen. De håller på att jobba med förutsättningarna och drar igång verksamheten."

Mer precist handlar det om det han benämner som tredje fasen, ett uppskalningsläge.

På grund av att viruset och karantänen orsakat en lägre efterfrågan i Kina och en långsammare återuppstart än väntat för tillverkningsindustrin i landet så gav Apple tidigare en ny guidning för det andra kvartalet. Då handlade det om ett spann mellan 63-67 miljarder dollar under kvartalet, ett bredare spann än de brukar, på grund av osäkerheten som råder.

De lämnar dock ingen ny uppdatering vad gäller intäkter, efter det nya beskedet.

Apple har öppnat hälften av sina butiker mot privatkunder i Kina igen, under begränsade öppettider och begränsar samtidigt antalet kunder som kan besöka affärerna.

Apple Insider skriver också att Foxconn har börjat ge lönepåslag för arbetare som kommer tillbaka för att jobba inom tillverkningen. Nuvarande kapacitet är svår att kvantifiera.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER