Lager 157 når "magisk gräns" – nu väntar fler butiker

Lager 157 e-handel retail
Lager 157 når "magisk gräns" – nu väntar fler butiker

Stefan Palm Foto: Press / Lager 157

Finwire / Breakit

Lager 157 fortsätter att satsa på butiker och planerar nu att etablera sig i Danmark och Finland.
Samtidigt ska butiksnätet i Norge fortsätta växa, uppger operativa chefen Johanna Winther till Habit.

Den svenska klädkedjan Lager 157, som säljer lågpriskläder via butik och e-handel, fortsätter att gå mot strömmen. Medan många klassiska klädkedjor kämpar för sin överlevnad, öppnar Lager 157 nu upp fler butiker.

Den tredje norska butiken ska öppna i Kristiansand i mars och målet är därefter att addera fyra till, enligt Johanna Winther.

Totalt ska 10-15 butiker öppnas.

”Vi ska fortsätta expansionen i Norge under 2020 och så småningom tänker vi oss Finland och Danmark som nästa steg. Vi måste träffa rätt vad gäller platser där vi passar och hyreskontrakt som är fördelaktiga”, säger hon.

Expansionen uppges kunna bli aktuell tidigast nästa år. Om det rätta läget dock dyker upp kan det även bli aktuellt under hösten, enligt Winther.

I Sverige blir det också nya butiker, en i Farsta i april och därefter en till i Alingsås den 20 maj.

Sprängt miljardvallen

Lager 157:s omsättningen för 2019 beräknas landa på strax under 1,1 miljarder kronor. Bolaget, som grundades av entreprenören Stefan Palm, växer även med lönsamhet.

"Det är klart att det är en magisk gräns, och något som vår vd och grundare Stefan Palm har verkat för under lång tid", säger Johanna Winther.

Läs fler artiklar
LÄS MER