Sök

De får in riskkapital - för att hålla koll på dina prenumerationer

Mina TjänsterSkaraborg Invest

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Göteborgsbolaget Mina Tjänster tar in 2 miljoner kronor från Almi och Skaraborg invest.

Startupbolaget har utvecklat ett budgetverktyg som ska hjälpa folk att hålla koll på alla möjliga prenumerationer och fasta betalningar, som till exempel mobilabonnemang, streamingtjänster och internetabonnemang.

“Jag har själv betalat för streamingtjänsten HBO i sju månader utan att veta om det, så jag vet hur det känns att inte ha koll på sina prenumerationstjänster”, säger Jonas Karles, medgrundare och produktägare på Mina Tjänster.

Tjänsten funkar så att användare lägger in alla sina prenumerationer i tjänsten. Därefter kan man säga upp dem eller återaktivera dem med bara ett klick och signering med Bank ID.

“Privatekonomi är inte den sexigaste branschen precis. Det är sen sak man alltid kan skjuta upp till en annan dag. Vårt mål är att göra det så enkelt att man inte behöver skjuta upp det. Idag kan vi hantera uppsägningar för ungefär 98 procent av alla prenumerationstjänster i Sverige”, säger Jonas Karles, medgrundare och produktägare på Mina Tjänster.

Tjänsten är dock gratis för användarna, och bolaget har inga annonsintäkter. I dagsläget betyder det att bolaget står utan inkomstkälla. I likhet med många andra startups har de tagit in riskkapital för att kunna jobba heltid med bolaget. Totalt handlar det om 2 miljoner kronor.

“Just nu klarar vi oss på externt kapital men de pengarna har varit väldigt viktiga. På sikt vill vi inte bara hjälpa folk att säga upp sina tjänster, utan även hjälpa folk att förbättra sina prenumerationer”, säger Jonas Karles.

Tanken är alltså att Mina Tjänsten ska bli en försäljningskanal för alla möjliga prenumerationstjänster. Om en användare vill säga upp ett mobilabonnemang till exempel, ska användaren få ett bättre erbjudande direkt. Sedan tar startupbolaget en andel av försäljningsvinsten.

Pengarna bolaget lever på nu kommer dels i form av ett lån från Almi företagspartner och dels från Skaraborg invest. Skaraborg invest har tidigare investerat i dataspelstudion bakom den galna getsimulatorn, som vi har skrivit om tidigare.

Exakt hur fördelningen mellan Almi och Skaraborg invest ser ut vill inte Jonas Karles avslöja men säger att Skaraborg invest nu sitter med 5 procent av aktierna i bolaget.

2014 omsatte Mina Tjänster endast 10.000 kronor och gjorde en förlust på 12.000 kronor.

Läs mer