Telness tar in 16 miljoner och satsar på ny Saas-lösning

Telness Mobilt
Telness tar in 16 miljoner och satsar på ny Saas-lösning

Camilla Bergqvist ny operativ chef på Telness och grundaren och vd:n Martina Klingvall.

Caroline Englund

Reporter

Uppstickaren Telness vill utmana de stora mobiloperatörerna.
Nu tar bolaget in 16 miljoner kronor från investerare och satsar på en ny affärsgren.

Telness grundades 2016 av Martina Klingvall som också är vd för bolaget. Affärsidén handlar om att vara en digital mobiloperatör för företagare och entreprenörer och bolaget har bland annat byggt en teknisk plattform som ska underlätta hanteringen av telefoni.  

”Vi är som en internetbank för telekom. Tanken är att man ska slippa lägga tid på telefoni”, säger Martina Klingvall till Breakit.

I början av förra året tog bolaget in 20 miljoner kronor i nytt kapital, kassan fylldes sedan på ytterligare med 16 miljoner innan årsskiftet. Sedan starten har bolaget tagit in sammanlagt 50 miljoner kronor från investerare. 

Förutom marknadsföring ska pengarna nu användas till en helt ny affärsgren. Bolagets tekniska plattform ska säljas till telekombolag genom en SaaS-lösning (Software as a service). Teleoperatörer över hela världen ska kunna prenumerera på bolagets lösning.

Plockat in ny toppchef

Bolaget har också rekryterat Camilla Bergqvist som ny operativ chef. Hon har tidigare varit chef på e-handelssajten Fyndiq och på Instabox, som jobbar med så kallade leveransboxar eller smarta skåp för e-handelspaket. 

”Hon har erfarenhet av växande bolag och det är precis i den fasen vi befinner oss i nu”, säger Martina Klingvall. 

Bolagets årsredovisning för 2019 är inte klar men 2018 omsatte bolaget cirka 2,9 miljoner kronor och gjorde en förlust på cirka 6,3 miljoner kronor. 

”Hur mycket vi omsatte under förra året vill jag inte kommentera förrän jag har siffrorna klara men jag kan säga att vi tredubblade vår kundbas och att vi nu har cirka 4.000 kunder”, säger Martina Klingvall.

Bland kunderna finns bland annat bolag som Sportamore och Fishbrain. 

Telness backas till största delen av affärsänglar, bland annat Jonas Angleflod med erfarenhet från Tele2 och Telia, Viveka Ekberg, styrelseproffs som har en bakgrund som vd för PP Pension och Nordenchef för Morgan Stanley Investment Management, Maria Erdmann-Boecker, som har varit högt uppsatt inom Telenor och Bredbandsbolaget och Kristian Holmström, investmentmanager på riskkapitalbolaget Litorina.

Samtliga ingår även i bolagets styrelse.

Läs fler artiklar
LÄS MER