Netflixs innehållschef: "Någon annan kommer få sakta ned"

Breakit - Netflixs innehållschef: "Någon annan kommer få sakta ned"

Foto: Elise Amendola/TT.

Sara Lindmark

Reporter

Streamingföretaget Netflix kommer att spendera över 50 miljarder kronor på innehåll i år. Ja, ni läste rätt summa.

På söndagen sammanstrålade alla journalister som ingår i The Television Critics Association i Pasadena i Kalifornien, för den årliga pressträffen. En av dem som fanns på plats var Netflixs innehållschef Ted Sarandos.

“Är det för mycket tv? Jag pausar för en sekund,” sa han och fortsatte:

“Vi tycker inte att det är för mycket tv. Och om det är för mycket tv så kommer någon annan att få sakta ned tempot för vi har stora planer för 2016 och framåt.”

Han berättade att bolaget kommer att visa totalt 600 timmars originalserier det här året, rapporterar bland annat Entertainment Weekly. Sarandos passade även på att avslöja budgeten för året.

“Vi kommer att spendera omkring 6 miljarder dollar (cirka 50 miljarder kronor) på innehåll. Den siffran inkluderar både förvärv och eget innehåll. Just nu har Netflix 70 miljoner användare.”

Dagen innan upprepade John Landgraf, chef för kabelkanalen FX, sitt berömda uttalande om att det är “för mycket tv.” Under 2015 lanserade kanaler och streamingföretag över 400 tv-serier.

“Det går inte ens att räkna antalet tv-serier på ett exakt sätt. Under 2016 eller 2017 kommer vi att få se en peak i USA följt av en avtrappning,” sa John Landgraf.

Läs fler artiklar
LÄS MER