Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Igår fick han in nästan 1 miljard kronor – på 2 timmar

Jonas Tellander, vd för Storytel. Foto: Stefan Lundell.

Storytel fyller kassan och laddar för kraftig tillväxt.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

nyheter@breakit.se

Det tog knappt två timmar. Sedan hade Storytel fått in närmare 1 miljard kronor från ett gäng tunga investerare.

"Det gick relativt enkelt och snabbt. Vi har levererat på alla prognoser vi gett sedan vi noterade bolaget. Då får man ett stort förtroende hos investerarna", konstaterar Jonas Tellander, vd och grundare Storytel.

Nyemissionen var på 948 miljoner kronor och blev kraftigt övertecknad. Bland investerarna märks bland andra Handelsbanken Fonder, Livförsäkringsbolaget Skandia, Skandia Fonder, Swedbank Robur, TIN Fonder och Vitruvian Partners.

Pengarna ska Storytel använda för att öka investeringarna i innehållsproduktion, marknadsföring och etablering på nya marknader. Den långsiktiga planen är att omsätta över 40 miljarder kronor 2030.

"Då är vi lika stora som Spotify var när de börsnoterades. Marknaden för ljudböcker växer kraftigt och redan i år är vårt mål att omsätta nästan 2 miljarder kronor", säger Jonas Tellander.

Teckningskursen i nyemissionen sattes till 159 kronor vilket innebär en rabatt om 2,2 procent jämfört med stängningskursen på torsdagen. Utspädningen till följd av nyemissionen blir 9,6 procent.

Nyemissionen sköttes av ABG Sundal Collier och Swedbank i samarbete med Kepler Cheuvreux.

Läs mer