Isabella Löwengrips klipp – så många miljoner cashar hon in

Löwengrip Beauty e-handel
Isabella Löwengrips klipp – så många miljoner cashar hon in

Isabella Löwengrip.

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Isabella Löwengrip planerade att köpa ut sin partner Pingis Hadenius – men sen dök norrmännen upp.

Igår sålde entreprenörerna Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius sitt gemensamma skönhetsbolag Löwengrip Beauty till norska Dermanordic. Ingen av parterna ville kommentera köpeskillingen men redan timmarna efter affären annonserats så uppskattade branschbedömare värderingen till runt 50 miljoner kronor.

Löwengrip Beauty har varit lönsamt sedan starten men i fjol föll omsättningen kraftigt och hamnade på cirka 50 miljoner kronor. Försäljningsfallet slår direkt mot värderingen. Hade Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius sålt bolaget för något år sedan skulle köpeskillingen säkert varit minst den dubbla. 

En av person som haft viss insyn i transaktionen uppger nämligen för Breakit att priset på Löwengrip Beauty hamnade på den siffran som det spekulerades om igår – alltså cirka 50 miljoner kronor.

En snabb affär

Processen ska ha gått relativt fort. Diskussionerna om en försäljning startade kring nyåret. Men dessförinnan planerade Isabella Löwengrip själv att köpa ut sin partner Pingis Hadenius. På sin blogg skriver Isabella Löwengrip på onsdagen:

“Jag sålde mitt hus för att kunna finansiera hela Löwengrip Beauty, alltså att köpa ut Pingis (vi äger halva var). Men sedan kom ett bud från vår norska distributör som jag inte kunde tacka nej till så jag bytte bana helt och valde tillslut att sälja min del också”.

Nu ska det sparas

Isabella Löwengrip flaggar också för en betydligt mer sparsam livsstil framöver. Från och med nu kommer hon skippa assistenter, kockar och privatchaufförer, slår hon fast. Isabella Löwengrip har tagit starkt intryck av fastighetsmiljardären Erik Sellin som hon numera betraktar som “en av mina närmaste vänner”. På bloggen skriver hon:

“En sak som jag är säker på är att mitt liv kommer att bli enklare. Det är något som jag såg hos Erik, en enkelhet trots kapital och jag älskar den”.

Breakit har sökt Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius för en kommentar men inte fått något svar.

Läs fler artiklar
LÄS MER