Alexander Hannerland lämnar Hitta.se – efter 15 år

Hitta.se

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Var med och köpte ut söksajten från Schibsted.

Det var 2017 som Alexander Hannerland själv, tillsammans med investeraren Henrik Persson och entreprenören Stefan Tocca, köpte ut Hitta.se från mediekoncernen Schibsted. Alexander Hannerland var delägare även innan affären och satt redan då på vd-stolen

Men nu kommer han att lämna sitt operationella arbete.

Det framgår av ett mejl som har skickats ut till anställda och som Breakit har tagit del av.

"Det har passerat ganska exakt 15 år sedan jag för första gången klev in på Hitta.se:s dåvarande kontor på Flemminggatan. Vi var fyra personer som jobbade på företaget då. Mycket har hänt och det har varit en häftig resa", inleds brevet.

När Breakit når Alexander Hannerland på onsdagsmorgonen utvecklar han sina tankar kring avhoppet.

"Man kan säga att uppdraget jag haft är att skapa tillväxt i bolaget och bredda verksamheten. Det är genomfört nu. Vi har haft väldigt bra tillväxt", säger han och fortsätter:

"Sen kan man tillägga att i samband med att Schibsted sålde så lovade jag att vara kvar som vd i två år – och det passerade i somras. Så det är egentligen helt enligt plan."

Kommer du vara kvar som ägare?
"Ja det kommer jag. Jag kommer nog vara ganska aktiv också. Framförallt frågor som rör trafik och sälj som ligger mig varmt om hjärtat"

Exakt vad han ska göra nu vet han inte.

"Så småningom är jag nog sugen på att starta upp i något igen."

Han tar över

Ersättare på vd-positionen är den nuvarande operativa chefen Joakim Lundqvist. Den formella överlämningen kommer att ske den 31 mars i år.

Läs mer