Sök

Roar Bjærum blir ny vd för Lendo Group

Lendofintech

Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Växlar upp med ny vd.

Lendo var tidigt ute med sin målsättning om att bli samlingsplatsen för privatpersoner som vill jämföra eller samla sina lån. Bolaget grundades 2007 och ägs numera till fullo av mediejätten Schibsted med bas i Oslo.

Nu plockar bolaget in en ny vd för Lendo Group. Det rör sig om Roar Bjærum som tidigare haft flera ledande roller inom Nordea och Telenor. Hans uppgift blir att utveckla Lendos tjänster och bädda för den fortsatta expansionen.

Roar Bjærum säger att han är glad över möjligheten att leda bolagen in i nästa fas.

”Det är verkligen spännande att se hur en startup inom fintech med rätt erbjudande, förutsättningar och ledarskap kan nå så imponerande framgångar som vi redan sett!”, säger Roar Bjærum.

Lendo har satsat på expansion under de senaste åren, och styrelseordförande Dan Ouchterlony tror att den nya vd:ns erfarenheter kommer väl till pass här.

”Vi jobbar idag i sju länder. I fokus framåt ligger både att bana väg för snabbare expansion och produktutveckling inom samtliga marknader. Den sammanhållande huben under Roars ledning kommer att bli avgörande för detta”, säger Dan Ouchterlony.

Missa inte vår premium-intervju med Lendos Nordenchef  Hanna Neidenmark.

Läs mer