Bygghemma köper Hemfint.se

Bygghemmae-handel

Martin Edblad, tillförordnad vd på Bygghemma. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Vi är glada och stolta."

Bygghemma förvärvar 84 procent av den lönsamma rivalen Hemfint.se.

Hemfint.se omsatte under 2018 cirka 150 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat om cirka 3 miljoner kronor. Företaget har växt stabilt de senaste tre åren.

"Vi är glada och stolta över att genom förvärvet av Hemfint.se ytterligare kunna förstärka vår position inom den snabbt växande marknaden för egna varumärken inom 'value for money'-segmentet i Norden. Genom förvärvet av Hemfint.se har vi knutit till oss en aktör med ett ledande sortiment av prisvärda produkter inom framför allt kategorierna bad, dörrar och fönster som på ett imponerande sätt har utvecklat en mycket stark ställning inom dessa kategorier under de senaste åren", uppger tillförordnade vd:n Martin Edblad.

Bygghemma förvärvar 84 procent av aktierna i bolaget för en fast köpeskilling avseende 51 procent av bolaget, en prestationsbaserad köpeskilling kopplad till förvärvet av ytterligare 33 procent över tre år, samt en option om att förvärva resterande 16 procent inom 3-4 år. Hemfint.se kommer även fortsättningsvis drivas av sin vd Carl Fenson.

Läs mer