Sök

Dålig bilaffär blev starten för Cardia – tar in 5 miljoner kronor

CardiaTransport

Cardias team, grundaren Anni Mowlid till höger i bild.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Vill säkra bilköpen.

Idén till Cardia uppstod efter att grundaren Anni Mowlid haft otur med en bilaffär. Efter några veckor slutade bilen, som han köpt av en privatperson, att fungera och visade sig ha flera dolda fel.

Under 2018 startade han startupen Cardia, vars målsättning är att öka tryggheten och effektivisera bilaffären för såväl säljaren som köparen. Bolaget har tagit fram en app som som innehåller ett testprotokoll som visar bilens skick. Bilägaren kan göra ett test på olika bilprovningsstationer i landet, registrera bilen i appen, och därmed visa att den är i gott skick. Bolaget erbjuder även finansiering och garanti vid köpet. 

Nu fyller Cardia på kassan 5 miljoner kronor från investerare som Aggregate Media, Levels Invest samt privatinvesterarna Simon Josefsson och Eva Engelbert. Pengarna ska användas till expansion samt till den nya satsningen Cardia Auktion, där bolaget ska hjälpa företag att sälja sina leasade bilar.

Anni Mowlid, medgrundare och vd på Cardia, är glad över de nya investerarna.

”Det ger oss möjlighet att marknadsföra oss på en mycket bredare front, snabbare nå ut till en större publik och lägga fokus på tillväxt och utveckling”, säger Anni Mowlid.

Läs mer