Sök

Annonssamarbete med Berghs School of Communication

Hon kastade sig in i en ny bransch och fick jobb: "Berghs Upgrade blev startskottet"

Foto: Berghs/Johan Mogren

Tobias Lundgren

Så hittade Art directorn en ny passion.

Efter 15 års erfarenhet som Art director kände Linda Klemming att hon ville bygga på sin kompetens ytterligare, och kanske styra in på ett nytt spår i branschen.

Så blir du Digital Designer på 12 veckor – läs mer här

”Jag har tidigare arbetat mycket med högkvalitativa printprodukter inom konst och design där kraven på typografi, layout och foto varit viktiga. Men jag var nyfiken på hur mina kunskaper och erfarenheter skulle kunna bidra i en digital bransch”, berättar hon.

”Från första lektionen var jag fast”

Våren 2018 satte hon sig därför i skolbänken igen, lockad av den 12-veckor långa utbildningen Berghs Upgrade - Digital Design på Berghs School of Communication. Där öppnade sig en helt ny värld för Linda.

”Jag var övertygad om att jag ville satsa på digital visuell design, men föll i stället direkt för UX. Från första lektionen om research med Anette Lovas var jag fast. Det var verkligen kul att plötsligt upptäcka nya sidor hos sig själv.”

Tempot och kraven var höga, och vi jobbade tajt tillsammans i klassen

Kurskamraterna hade ungefär samma bakgrund som Linda: Seniora Art directors och designers, med stor professionell erfarenhet, vilket gjorde utbildningen till en ännu bättre upplevelse. De lärde sig UX-strategi och research. Skapade prototyper och wireframes. Klassen kastades också in i för dem nya designverktyg som Sketch, After Effects och olika prototypverktyg som InVision, Protopie och Marvel Pop.

”Vi hade en jättefin sammanhållning i klassen och vi hade stort utbyte av varandra och av lärarna. Utbildningen var väldigt ”hands on”. Första dagen delades vi in i grupper och fick i uppdrag att gå ut på stan och göra gerillaintervjuer. Tempot och kraven var höga, och vi jobbade tajt tillsammans i klassen.”

”Bästa beslutet jag har tagit på länge”

Efter tolv veckors intensiv digital design-utbildning kom Linda ut på andra sidan, med helt nya verktyg och insikter att ta med sig vidare i arbetslivet.

”Beslutet att satsa på mig själv mitt i karriären och plugga tillsammans med andra starkt motiverade människor är det bästa jag tagit på länge. För mig finns det verkligen ett före och efter Berghs. Utbildningen var en ögonöppnare och inspirationskälla till så mycket.”

Vill du också uppgradera karriären? Här är Berghs Upgrade-kurserna du kan söka nu!

I dag arbetar Linda som designer på konsultbyrån Black Lizzy och har just nu ett uppdrag som UX-designer för en app. Hennes resa från AD till UX:are inleddes på Berghs, men Linda säger att den också är resultatet av hennes stora driv och vilja att utvecklas.

”Att kasta sig in i en ny bransch och ett nytt sätt att tänka var utmanande. Men att vara modig, nyfiken och hela tiden utvecklas och lära sig nytt var bland det viktigaste jag tog med mig från utbildningen.”

Se hela listan med Berghs-kurser som Breakit rekommenderar till er läsare!

Läs mer