Efter Goyadas konkurs – nu ansöker även Cashcom om konkurs

Cashcom
Efter Goyadas konkurs – nu ansöker även Cashcom om konkurs

Köpcentrum drabbas i konkursen.

Towe Boström

Reporter

Har lämnat in en ansökan om att försättas i konkurs.

Det har pågått en lång följetong kring presentkortsföretagen Goyada och Cashcom. De båda systerbolagen har haft det tufft ekonomiskt och ansökt om rekonstruktion.

I slutet av januari försattes miljardbolaget Goyada i konkurs, med skulder till 166 borgenärer på totalt en kvarts miljard kronor. Dessutom har 10.000-tals svenskar köpt presentkort via Goyada till exempelvis Spotify, H&M och Zalando. Presentkort som riskerar att bli värdelösa.

Systerbolaget Cashcom beviljades i sin tur rekonstruktion i mitten av januari, men rekonstruktionen upphävdes sedan. Läget har sett minst sagt skakigt ut med tanke på att Goyada är skyldig bolaget pengar.

Nu har Cashcom ansökt om konkurs, rapporterar Lokaltidningen Mitti.

Det är oklart hur många personer och presentkort som påverkas i de båda konkurserna. Tidningen har bland annat pratat med Ulf Elmqvist, ordförande i Östermalmshallens företagarförening, som berättar att handlare inte fått betalt av Cashcom sedan i april förra året.

”Vi har bett kunderna att skriva upp mail och namn så att vi kan nå dem när vi vet vad vi ska göra. Vi hade hoppats komma någon vart med Cashcom men nu är det spåret kört”, uppger Ulf Elmqvist till Mitti. 

Läs fler artiklar
LÄS MER