Sophia Bendz: "Atomico känns mest progressivt och modernt"

Atomico

Sophia Bendz. Foto: Press

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Spotifys tidigare marknadschef berättar om varför hon nu väljer att bli riskkapitalist på Niklas Zennströms bolag.

På söndagen kunde vi rapportera om att riskkapitalbolaget Atomico, som hör till Nordens tyngsta inom tech, gör en rad värvningar.

En av dem är Sophia Bendz, affärsängel och styrelseproffs med en bakgrund som toppchef på musikbolaget Spotify.

"Atomico har ett fantastiskt team på plats med personer från hela världen som jag verkligen gillar och det ska bli väldigt kul att få jobba med Niklas, Mattias, Shari och de andra och lära mig hantverket av några med ett grymt trackrecord", säger Sophia Bendz.

Hon säger att hon genuint tror på tanken om att det är entreprenörer som kommer att förändra världen - och att Atomico med sitt team av tidigare startupgrundare kan bidra till det.

"Atomico är också det bolag inom riskkapitalvärlden, av de jag har träffat, som känns mest progressivt och modernt. Det är inspirerande och viktigt för mig", säger Sophia Bendz.

Vilken trend inom tech tycker är mest intressant just nu?

"Det är kul med bolag som löser ett tydligt problem med nya metoder och som vågar tänka stort, lite som vi gjorde på Spotify. Vi ifrågasatte ett beteendemönster och med vår produkt fick vi folk att konsumera musik på ett nytt sätt som de själva kanske inte skulle kommit på".

Fortsätter du investera som affärsängel privat eller är det bara Atomico-investeringar som gäller från och med nu?
"
Jag kommer fortsätta göra privata investeringar på såddnivå men i mindre utsträckning än tidigare. Det är ofta i ängelnätverken man stöter på spännande startups så jag ser det som en naturlig del i ekosystemet att de två världarna möts", säger Sophia Bendz.

Hon har tidigare investerat bland annat i fertilitetsappen Clue och walkie talkie-appen Roger.Hon sitter dessutom i styrelsen för bland annat nätbanken Avanza.

Läs mer