Sök

Vem blir nästa enhörning? Här är startupsen som backas av Sting i vår

Stinginkubatorstartup

Deltagarna. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Här är hela listan.

Inkubatorn Sting, som coachat bolag som Yubico, Karma och Sellpy, presenterar nu de bolag som valts ut till vårens upplaga av startupprogrammen Sting Accelerate och Sting Incubate.

De bolag som deltar får ta del av coachning inom områden som affärsutveckling, finansiering och rekrytering. De får även tillgång till Stings och Propel Capitals nätverk av kontakter och möjlighet att ta del av en investering på 400.000 kronor från Propel Capital.

Fredrik Rosengren, som är coach på Sting, säger att de utvalda bolagen bland annat representerar områden som e-handel, digitala marknadsplatser och e-hälsa.

”Det är en samling mycket starka grundare med djup branschkunskap från sina respektive affärsområden. Vi har haft ett stort antal sökande till programmen och nu ska det bli jätteroligt att sätta igång arbetet tillsammans med entreprenörerna”, säger Fredrik Rosengren.

Karin Ruiz är också coach på Sting.

"Vi är särskilt glada över att två tredjedelar av bolagen har kvinnliga medgrundare. Vi upplever ett starkt intresse för att komma in i Stings program", säger Karin Ruiz. 

Följande bolag har valts ut. (Presenteras med förkortade beskrivningar ur pressmeddelande). 

Sting Accelerate

All Aboard. En digital resebyrå som vill göra det enklare att resa utomlands med tåg.

Ciao Ciao Carsharing. En helt appbaserad peer-to-peer-tjänst där du hyr bil av folk i din närhet utan att ni behöver träffas för att lämna över nycklar.

Datia. En apps som hjälper privatpersoner att spara hållbart och hitta hållbara investeringsalternativ. 

Eaesy. Ett nytt sätt att beställa mat från restauranger med en och samma mobilapp. Restauranger kan förbättra sin effektivitet och försäljning med 10-25 procent inom tre månader, enligt bolaget. 

Gestrument. Beskriver sig som en dynamisk och verkligt interaktiv musikmotor. Beroende på applikation kan styrsignaler tas från allt mellan rörelsesensorer och spelparametrar som sedan omvandlas till musik i realtid. 

Laundrop. En digital tvättjänst. Plattformen knyter an kunder med lokala tvättbutiker inom hushållstvätt, mattvätt, kemtvätt . "Tvätteriet hem till dig! Vi levererar med cyklar och elfordon", uppger bolaget. 

Noteful. Kombinerar visuella grafer med AI för att hjälpa finansiella investerare med ettinformationsövertag innan de gör placeringar.

Skinfo. Sveriges första app med vetenskapsgenererad information om ingredienser i hudvård och kosmetika.

Voicemachine. EN B2B webb-app för utvalda professionella röster med egna studios och mediaproduktionsbolag. "Vi har förenklat processen för köp av voice over-tjänster genom att sätta kunden i direktkontakt med våra röster", skriver bolaget. 

Sting Incubate:

ADHD Docktorn.  Erbjuder en enklare väg till behandling och stöd vid ADHD. Individer kan träffa läkareeller terapeut via videosamtal och komma igång med behandling utan väntetid.

Tilly.  Vill förändra dialogen kring fertilitetshälsa . "Vår “Fertility Check-up” är ett blodprov och en enkät som genererar en utbildande rapport – ett verktyg som hjälper kvinnor att starta en dialog om sin reproduktiva framtid och att proaktivt identifiera om de tillhör en riskgrupp", skriver Tilly. 

edChild., edChilds första verktyg är utvecklat i samarbete med legitimerade förskollärare och underlättar det praktiska arbetet i förskolan genom digitalt kollegialt lärande, inspiration samt att verktyget bistår pedagoger med analysstöd för att på ett datadrivet sätt anpassa undervisningen.

Jaisy. Har utvecklat en billig och icke-invasiv gulsotdetektor som kan användas av alla i världen. Det är en liten enhet som du håller fast vid bröstet eller pannan på ett barn. Diagnosen gulsot levereras till din smartphone inom några sekunder.

Lokatt. Utvecklar världens första miljövänliga skidhjälm, tillverkad av biobaserade plaster och kompositer.

Monocular. Erbjuder användarvänliga visualiseringstjänster, för produktioner av film och annan visuell media. Använder simuleringsteknik som VR och AR.

Nouxtec. En digital plattform som möjliggör för fler att ta kontroll över sin pension. Algoritmer hjälper dig att förstå hur pensionen kan anpassas till just dina behov och hur du kan spara pengar. 

Snaptive. En digital kuratorstjänst med mål att proaktivt förbättra psykisk hälsa genom att lösa trestora problem: tillgänglighet, tillit och förtroende. Snaptive erbjuder prenumerationer till omsorgsboenden, skolor och andra företag.

Läs mer