Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Amazon på rekryteringsoffensiv – letar svenskspråkig personal

Bilden är ett montage. Jeff Bezos, Amazons grundare. Foto: J. Scott Applewhite/AP/TT

Nu verkar jättens intåg komma allt närmare.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Om det är något som det har viskats högt om det senaste åren så är det när Jeff Bezos e-handelsjätte Amazon kommer ta klivet in på den svenska marknaden.

Redan 2017 köpte de domänen Amazon.se (något som gjorde en reklamkvinna på Östermalm i Stockholm rik) och de har också köpt mark i bland annat Västerås. De har visserligen sagt att de ska användas till datacenter men när de förra året började lägga ut jobbannonser och sökte efter svenska översättare tog ryktena så klart fart igen.

Och nu verkar de på gång med en ny rekryteringsoffensiv. Enligt DI Digital söker nu Amazon efter flera svenskspråkiga personer som ska jobba med regelefterlevnad på bolagets kontor i Polen. Deras jobb blir att se till att produkter som säljs på plattformen följer svenska regler.

Dessutom söker man en svenskspråkig bolagsjurist som ska vara placerad i Luxemburg men som kan flyttas efter en tid.

När lanseringen kommer är fortfarande höljt i dunkel men det verkar sannolikt att ett svenskt Amazon, lanseras ovanpå den tyska plattformen och att det dröjer innan e-handelsjätten bygger egna lager i Sverige.


"På sikt kommer de bevisligen ha lager i Sverige. Men i början kan det komma att ske från Tyskland, om de kommer fram till att tvådagarsleveranser är acceptabelt”, säger e-handelsexperten Markus Varsikko till DI Digital.

Läs mer