Brilliant Minds ska fånga upp hållbara startups i ny tävling

Brilliant Minds
Brilliant Minds ska fånga upp hållbara startups i ny tävling

Natalia Brzezinski, vd Brilliant Minds, Daniel Ek och Ash Pournouri. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Brilliant Minds kickar igång startup-tävling.

Brilliant Minds är den årliga exklusiva konferensen för världens techelit, som startades av Spotify-grundaren Daniel Ek och entreprenören Ash Pournori. Eventet brukar väcka stor uppmärksamhet och lockade förra året till sig namn som Barack Obama, Greta Thunberg och världsstjärnan Cardi B.

Brilliant Minds drivs sedan 2018 som en stiftelse som långsiktigt finansieras av ett flertal kända finansfamiljer, bland annat Wallenberg, Ax:son Johnson, Stenbeck, H&M-Persson samt Stena-familjen Olsson.

Nyligen tillkännagav man att årets tema blir Fågeln Fenix, med hållbarhet som ledord. Nu står det även klart att en rad entreprenörer kommer att få chansen att pitcha under konferensen i samband med att startup-tävlingen "Next Brilliant in Tech" anordnas för första gången. Vinnarna kommer att få pitcha sina ideér på huvudscenen under konferensen i juni.

Vill knyta ihop Europas tech-hubbar

Natalia Brzezinski, vd för Brilliant Minds, säger att målet är knyta samman entreprenörer.

”Fokuset är att upptäcka, knyta samman och aktivera Europas olika tech-hubbar inom ett starkt ekosystem som kommer att förändra paradigmen/uppfattningen om vad det innebär att vara en värdedriven grundare och att skapa etisk ny teknologi”, säger Natalia Brzezinski i ett pressmeddelande. 

Brilliant Minds uppger att de söker efter utmärkande ideér som löser problem och har långsiktig och global påverkan på mänskligheten. Idéerna bör bland annat fokusera på långsiktighet och hållbarhet i linje med årets tema. 

Kan få pitcha inför världseliten

Ansökan är öppen och tio utvalda startups kommer att få pitcha för Brilliant Minds Foundations styrelse samt nyckelpartners under våren. Sex vinnare kommer sedan att få pitcha under själva konferensen i sommar. 

Johan Andersson är vd för Mellby Gård och aktiv i Brilliant Minds Foundation. 

"Det är en fantastisk möjlighet för entreprenörer att visa sina förmågor inför en global och diversifierad publik. Jag är stolt över det fantastiska entreprenörskapet vi har i vår del av världen. Det är något vi, i Brilliant Minds styrelse, vill se fortsätta blomstra" , säger Johan Andersson. 

Läs fler artiklar
LÄS MER