Sök

Nanna Hedlund får sparken som vd på Polarn & Pyret – Johan Munck ersätter

Polarn o Pyrete-handelretail

Polarn o Pyrets vd Nanna Hedlund. Foto: Pressbild

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Han ska vända den negativa försäljningsutvecklingen.

Så sent som i helgen publicerade vi en intervju med Nanna Hedlund där hon bland annat pratade om att de ska göra färre plagg.

Nu meddelar Polarn och Pyrets ägare RNB att hon lämnar posten som vd i bolaget. Från och med i morgon tar Johan Munck över som tillförordnad vd.

Förändringen görs då det behövs "en annan vd-profil för att ta sig an de finansiella utmaningarna som bolaget står inför", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Johan Munck har erfarenhet av flera stora detaljhandelskedjor, bland annat som Nordenchef för Esprit, försäljningsdirektör på Hunkemöller samt flera tjänster inom både försäljning och inköp på H&M i flera länder.

"Johans bakgrund, där han med framgång drivit stora retail-organisationer samt har mångårig erfarenhet från inköpsplanering och erfarenhet av att leda processen kring företagsförvärv, kommer att hjälpa Polarn O. Pyret att nå nästa steg i företagets utveckling", säger styrelseordförande Michael Lemner.

"Tillsammans med teamet blir nu vår huvuduppgift att vända den negativa försäljningsutvecklingen, fortsätta exekveringen av strategin och samtidigt finna en ny, stark, ägare till Polarn O. Pyret”, säger han i pressmeddelandet.

Läs mer