Sök

Truecaller når ny milstolpe – ska gå med vinst i år

Truecaller

Truecallers grundare Alan Mamedi och Nami Zarringhalam. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Nu har Truecaller 200 miljoner användare.

Telefonboksappen Truecaller har sedan länge haft sin absolut största användarbas i Indien. 

När bolaget grundades för över 10 år sen var det främst som en telefonboksapp, men under åren som gått har funktioner som spamfilter och betalningar via mobilen lagts till. 

Nu berättar grundarduon Alan Mamedi och Nami Zarringhalam för DI Digital att de har gått över 200 miljoner användare som använder appen varje månad.

"Det känns otroligt kul men samtidigt surrealistiskt. Hela teamet är stolta över att vara ett av få bolag i världen som faktiskt har nått de höjderna – och det är häftigt att det går att göra från lilla Sverige", säger vd:n Alan Mamedi till tidningen.

Han säger att bolagets intäkter växte med 75 procent förra året vilket enligt DI Digitals beräkningar innebär att omsättningen för 2019 landade på runt 290 miljoner kronor.

Mamedi uppger också att Truecaller har varit lönsamma under de senaste fyra månaderna och att (om allt går enligt planerna) bolaget kommer att gå med vinst under helåret 2020.

Truecallers senast inlämnade bokslut är för 2018. Då omsatte bolaget 161 miljoner kronor och gjorde en förlust på 65 miljoner kronor.

På ägarlistan finns bland annat det amerikanska riskkapitalbolaget Sequoia, Kleiner Perkins, Niklas Zennströms Atomico och även Tommy Jacobsons Zenith.  

Läs mer