Svängig börsdebut för svenska möbelhandlaren Sleepo

Sleepo

Philip Nickolsten, grundare och vd på Sleepo. Foto: Press.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Aktien upp kraftigt i inledningen - men sedan mattades uppgången av.

Strax efter nio på fredagsmorgonen började e-handlaren Sleepo handlas på marknadsplatsen Aktietorget. Aktien fick en bra start och var strax efter tio på förmiddagen upp drygt 10 procent under relativt hög omsättning. Men efter det började säljordrarna trilla in i allt stridare ström och uppgången var vid elva-tiden bara knappt 2 procent. Fallet fortsatte sedan under dagen och slutkursen hamnade på 5,90 kronor - en nedgång på över 9 procent jämfört med startkursen.

Sleepos grundare och vd Philip Nickolsten som äger ungefär 20 procent av aktierna var ändå relativt nöjd.

”Det känns skönt att vi är igång nu även om jag inte haft örnkoll på kursen. Jag har haft fullt upp med en massa annat idag”, säger han .

I samband med noteringen gör bolaget en nyemission på 8 miljoner kronor varav 0,9 miljoner kronor försvinner i olika avgifter, bland annat till finansiella rådgivare. Pengarna som blir över ska bland annat investeras i ett breddat sortiment och IT-plattformen.

”Vi kommer också rekrytera flera nyckelpersoner, bland annat söker vi just nu en logistikansvarig och en inköpare”, säger Philip Nickolsten.

Efter noteringen kommer Sleepo ha runt 750 aktieägare men Philip Nickolsten är fortfarande största ägaren tillsammans med Kry-grundaren Fredrik Jung Abbou som också äger runt 20 procent av aktierna.

Idag omsätter Sleepo cirka 41 miljoner kronor på rullande tolv månaders basis, med en tillväxttakt på cirka 30 procent.

Läs mer