Kry-grundarens Josefin Landgård nya startup Mantle ska sälja CBD-olja

Mantle Hälsa CBD
Kry-grundarens Josefin Landgård nya startup Mantle ska sälja CBD-olja

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Josefin Landgård, som tidigare varit med och grundat bland annat nätläkaren Kry, har dragit igång en ny satsning: Mantle.
Bolaget ska sälja CBD-olja – ett extrakt som utvinns ur bladen på hampaväxter.

Sedan grundandet av Kry 2014 har mycket hänt. Nätläkare är idag en naturlig del av svenskarnas vardag, kartan för vård i Sverige har ritats om och Kry har tagit in miljardbelopp i riskkapital från investerare som tror att detta bara är början. 

En av personerna som varit med på hela den resan är Josefin Landgård, en av Krys medgrundare och tidigare operativ chef på bolaget.

”Det var en otrolig upplevelse”, säger Josefin Landgård, som lämnade bolaget 2018.

Nu står det klart att Josefin Landgård är tillbaka med ett nytt företag.

Bolaget heter Mantle och ska sälja CBD-olja.

”Många har det tufft idag med stress och andra utmaningar som vår livsstil och omgivning innebär. På Kry jobbade jag med sjukdom, nu vill jag fokusera på vad vi kan göra för att ta hand om oss själva och skapa en hållbar livsstil”, säger hon i ett pressmeddelande.

CBD-olja utvinns ur hampablad, men ska inte förväxlas med cannabis. CBD-olja som Mantle ska sälja innehåller nämligen inte THC, vilket gör att produkten saknar ruseffekter och därmed är laglig i Sverige och Europa, enligt Josefin Landgård. Produkten får dock inte marknadsföras ha några medicinska effekter.

Det kan och får kort och gott beskrivas som ett kosttillskott.

”Det finns många idéer och missuppfattningar om ämnet, samt stor kvalitetsspridning bland produkterna på marknaden. Därför var det viktigt för oss att göra en ren, ärlig och högkvalitativ produkt som vi själva är stolta över. Jag uppmuntrar alla att göra sin egen research för att lära sig mer”, säger Josefin Landgård, som uppger att CBD hjälpt henne att komma till ro och bli mer ”balanserad” i sin vardag.

Till sajten Di digital förklarar hon vidare att de känner sig trygga i att de följer lagarna.

”Det är inte helt lätt att förstå exakt vad som gäller och vi har därför använt jurister som är experter just på CBD”, säger hon.

CBD-olja har de senaste åren lyfts fram av en rad amerikanska hälso- och livsstilsinfluencers, och även i Sverige började det för några år sedan ploppa upp e-handlare som säljer oljan med löften om olika hälsovinster.

Sophia Bendz är rådgivare

Förutom Josefin Landgård, som finansierat verksamheten med egna pengar, ingår även Stina Lönnkvist, medgrundare och marknadschef, i det nya bolaget.

Enligt Di digital är techprofilen Sophia Bendz, partner på riskkapitalbolaget Atomico och tidigare marknadschef på Spotify, rådgivare till bolaget samt styrelsesuppleant.

Produkten, som utvinns i Schweiz, kommer att kosta 1299 kronor för en butelj på 20 ml, uppger sajten.

CBD-olja tas vanligtvis direkt i munnen eller utblandat i dryck eller mat.

Läs mer

Covid pumpade upp dem och nu går Dynamic Code och Aegirbio ihop – men här är vad som skaver

Voi-grundaren Fredrik Hjelm satsar på hennes CBD-bolag – Mantle har tagit in nytt kapital

Från noll till miljarder på några få år – så har nätläkarna exploderat

Läs fler artiklar
LÄS MER