Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Husdjurskedjan Musti Group ansöker om börsnotering

David Rönnberg är koncernchef på Mustigroup. Istock/ Pressbild

Vill listas på Helsingforsbörsen.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Musti Group har med bolag Arken Zoo, Djurmagazinet och Djurkompaniet i koncernen vuxit till en storspelare inom husdjursprodukter. Sedan 2017 är de också ägare till uppstickare som Vetzoo och Animal, bolag som främst säljer sina produkter på nätet. 

Koncernen är från början finsk, men har det svenska riskkapitalbolaget EQT som ägare.

Nu meddelar Musti Group i ett pressmeddelande att de har lämnat in en ansökan om att listas på Nasdaq Helsingfors. Det framgår av ett pressmeddelande. Aktiepriset i samband med bolagets IPO kommer att ligga mellan 5,65 och 9,35 euro.

"Musti Group har visat prov på stark tillväxt, vi har utvecklats från att vara ett starkt finskt butiks-koncept till ett ledande nordiskt varumärke inom husdjursvård. Vi förväntar oss att den planerade noteringen ytterligare kommer att stödja genomförandet av vår strategi och vår tillväxt", säger koncernens vd David Rönnberg.

Av pressmeddelandet framgår också att börsvärdet baserat på det preliminära prisetintervallet kommer att ligga på mellan 260 och 300 miljoner euro, "förutsatt att företaget ackumulerar bruttotillgångar på cirka 45 miljoner euro i erbjudandet."

Mandatum Life Insurance Company Limited och Kapitalforeningen Investering & Tryghed har åtagit sig att teckna aktier för 15 respektive 10 miljoner euro.

Bolaget räknat med att vara officiellt listade på Nasdaq Helsingfors den 18 februari i år.

Läs mer