Jessica Schultz om åren med Hello Fresh: "Slet ut mig totalt och hade inget privatliv"

Northzone Hello Fresh Entreprenör
Jessica Schultz om åren med Hello Fresh: "Slet ut mig totalt och hade inget privatliv"

Caroline Englund

Reporter

Stjärninvesteraren Jessica Schultz pratar ut om livet som entreprenör i en intervju med Di Weekend. ”Det kändes som ett maraton i uppförsbacke”, säger hon.

Jessica Schultz var med och grundade matkassebolaget Hello Fresh i Tyskland. Idag är bolaget börsnoterat och värderat till 25 miljarder kronor. Men själv har sedan länge lämnat entreprenörslivet bakom sig och jobbar sedan 2014 på riskkapitalbolaget Northzone som har investeringar som Spotify, Klarna, Avito och Izettle i portföljen.

Där är hon general partner och har bland annat bolag som Klarna, Nakd och Matsmart i sin portfölj. 

Men enligt Jessica Schultz var entreprenörslivet allt annat än en dans på rosor.

”Folk utifrån kan säga att allt gick så fort och enkelt med Hello Fresh. Men för oss som var inne i det kändes det som ett maraton i uppförsbacke där vi gjorde misstag efter misstag", säger hon till Di Weekend.  

"Jag slet ut mig ­totalt och hade inget privatliv. Åren med Hello­fresh var det roligaste jag gjort, men också det absolut värsta jag varit med om”. 

Pratas aldrig om misslyckanden

Hon säger också att det väldigt sällan pratas om baksidan med att vara entreprenör, om allt jobb bakom och om hur många som misslyckas. 

”Du måste offra enormt mycket för att bygga ett framgångsrikt bolag från grunden”, säger hon till tidningen. 

Jessica Schultz ångrar heller inte att hon lämnade bolaget och sålde sina aktier i bolaget innan det nådde en värdering på 25 miljarder kronor.  

”Nej, det var ett av mitt livs bästa beslut. Det var också det första beslut som jag tagit i vuxen ålder som inte handlade om min karriär. Det som hände var att jag träffade Mattias och blev blixtkär. Han är också från Linköping och jag visste direkt att han var mitt livs kärlek. Jag ville hem till Sverige och börja ett nytt liv med ­honom, där inte allt kretsade kring ­jobbet”, säger hon till Di Weekend.

Läs fler artiklar
LÄS MER