Nent storsäljer – vill göra sig av med Splay

Splay Nent
Nent storsäljer – vill göra sig av med Splay

Anders Jensen, vd Nent. Foto: Press

Finwire / Breakit

Vill sälja flera produktionsbolag och fokusera mer på dramaproduktion.

Nent, det som en gång i tiden var mediedelen av MTG, aviserade i slutet av förra året ett stort sparpaket. En kvarts miljard skulle sparas varje år och 200 personer fick lämna bolaget.

Nu går bolaget vidare med sin omorganisation och säljer av flera produktionsbolag, bland annat Splay One, Strix och Baluba. Försäljningen ska ske redan under första halvåret i år. 

Nent vill också ta in en extern partner som delägare i verksamheten för dramaproduktion för att kunna öka antalet produktioner, uppges det i ett pressmeddelande.

"Omorganisationen visar hur viktigt det är för oss att än mer fokusera på de möjligheter som vi ser med originalproduktioner, hur relevanta dessa är för vår streamingtjänst Viaplay, samt de expansionsambitioner som vi har under de kommande åren. Av den anledningen har vi en tydlig ambition att utöka antalet Viaplay Originals som är producerade av Nent Studios", säger vd Anders Jensen i ett pressmeddelande.

Han säger vidare att bolaget haft diskussioner med flertalet möjliga partners som visat "stort intresse" i att investera i omorganiserade Nent Studios.

Läs fler artiklar
LÄS MER