Brilliant Minds ska bli mer hållbart: “Om du inte agerar för planeten är du inte en del av framtiden”

Brilliant Minds
Brilliant Minds ska bli mer hållbart: “Om du inte agerar för planeten är du inte en del av framtiden”

Natalia Brzezinski, vd Brilliant Minds, Daniel Ek och Ash Pournouri. Foto: Press

Johanna Ekström

Reporter

Daniel Eks techfest gör en satsning mot hållbarhet.

När Brilliant Minds gick av stapel förra året trängdes världsstjärnorna på Stockholms gator. Satsningen, som är Spotify-grundaren Daniel Eks och Ash Pournoris exklusiva konferens för världens techelit, hade besökare som Barack Obama, Greta Thunberg och världsstjärnan Cardi B. 

Varje sommar flyger entreprenörer från världen över till Stockholm för att lyssna till världskända talare, lyssna på nya musiklöften och delta i spektakulära fester.

Brilliant Minds drivs sedan 2018 som en stiftelse som långsiktigt finansieras av ett flertal kända finansfamiljer, bland annat Wallenberg, Ax:son Johnson, Stenbeck, H&M-Persson samt Stena-familjen Olsson.

Kinnevik beskrivs som en "strategisk långsiktig partner". 

Varje år har konferensen ett tema. Förra året var temat “Fluxability Quotient” (som väl få förstod vad det egentligen innebar?). I år är temat, som Breakit tidigare rapporterat, Fågeln fenix.

Det återstår att se vilka världsstjärnor som Brilliant Minds vd Natalia Brzezinski lyckas få hit i år. Klart är i varje fall att Brilliant Minds i år gör en stor satsning för klimatet.

I ett blogginlägg som lades ut under dagen meddelar Brilliant Minds att hållbarhet ska vara huvudtemat för 2020 och framåt. Eftersom det är en av vår tids största utmaningar. Bolaget skriver:

“Om du inte agerar i det stora och det lilla för att skydda vår planet, så kommer du inte att vara en del av framtiden”.

Målet är att inspirera grundare, vd:ar, aktivister och politiker att gemensamt hitta lösningar på klimatkrisen.

Utöver det kommer man också att mäta sitt koldioxidutsläpp och ta steg för att minska det. Målet är att bli utsläppsfria till 2020. Utöver det kommer konferensen bland annat att ställa krav på leverantörer och samarbetspartners. 

Breakit kan tipsa Brilliant Minds, och andra, att gå med i vår klimatutmaning Breakit Impact Challenge.

Läs fler artiklar
LÄS MER