Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Svenska kryptoraketen Quickbit köper bolag

Foto: Istockphoto.com

Quickbit gör nyemission för att finansiera köpet.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

nyheter@breakit.se

Rättelse: I en tidigare version av denna artikel uppgavs felaktigt i rubriken att den totala köpeskillingen (inklusive tilläggsköpeskilling) skulle vara en halv miljard. Här nedan framgår de korrekta uppgifterna.

Efter börsnoteringen i somras har kryptobolaget Quickbits aktie rusat med över 100 procent.

Nu gör Quickbit en storaffär när man förvärvar estniska Bitrate Invest för en köpeskilling av 36,9 miljoner kronor samt eventuell tilläggsköpeskilling på maximalt motsvarande 158 miljoner kronor (15 miljoner euro). Det framgår av ett pressmeddelande.

Båda köpeskillingarna finansieras med riktade nyemissioner där den initiala medför en utspädning på 4,64 procent av aktierna i Quickbit.

Förvärvet beskriver Quickbit som ett där bolaget nu säkrar kontrollen över hela den tekniska värdekedjan.

”I korthet innebär detta att QuickBit nu äger hela transaktionsflödet, vilket inkluderar skapandet av digitala plånböcker (wallets), försäljning av kryptovaluta till kunder genom både direktbetalningar såväl som kortbetalningar samt möjlighet att förvara kryptovaluta för kunders räkning (custody) enligt de licenskrav som gäller inom EU. Dessutom ges kunder även möjligheten att växla mellan kryptovaluta och traditionell valuta, något som QuickBit inte kunnat erbjuda tidigare”, skriver bolaget.

I samband med förvärvet etablerar Quickbit ett nytt verksamhetsområde med fokus på transaktioner som inte sker med bank- eller kreditkort. Enligt bolaget stärker detta kassaflödet och skapar en intäktsström oberoende av de nuvarande intäkterna. Även risken i affärsmodellen reduceras, påpekas det.

Läs mer