Sök

Justincase vill utmana försäkringsbranschen – vill göra det enklare att ta en livförsäkring

JustincaseFörsäkringar

Björn Häggelin har grundat försäkringsutmanaren Justincase. Foto: Pressbilder

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Justincase vill utmana försäkringsbranschen.

Björn Häggelin, med en bakgrund på Brummer Life, har jobbat med sitt nya bolag i snart tre år och har den senaste tiden även tagit in byrå-profilerna Jonas Dahlquist och Johan Öhlin (Brindfors) i teamet. Produkten lanserades nyligen och enligt Björn Häggelin finns redan betalande kunder.

“Vi fokuserar på livförsäkringar som man ska kunna teckna otroligt enkelt. Det räcker med att svara på tre hälsofrågor och skriva under med bankid, sedan gäller försäkringen”, säger Björn Häggelin.

Han förklarar att han har sett ett tydligt hål på marknaden när det kommer till efterlevandeskydd där svenskarna, och familjerna i synnerhet, är underförsäkrade.

"Vi tycker att det är en väldigt onödig risk och vårt mål är att alla ska kunna försäkra bort den på bara ett par minuter och därmed skapa ett bra skydd för sin familj", säger han.

Bolaget, som har Movestic Livförsäkring som försäkringsgivare, kommer inte att fokusera på saker utan endast på att försäkra livet. Fler produkter i den kategorin kommer även att dyka upp framöver, förklarar Björn Häggelin, som hittills själv finansierat verksamheten.

Affärsmodellen bygger på provision på försäkringarna som tecknas via Justincases tjänst.

Allt fler utmanar jättarna

Justincase är däremot inte det första bolaget som vill utmana försäkringsbranschen med ett digitalt och "enkelt" alternativ.

Breakit har tidigare berättat om Hedvig som lanserade i maj 2018 och marknadsför sig som ett schysst alternativ, på en marknad där många kunder upplever att deras försäkringar är fulla av krångliga villkor som gör att den inte gäller när olyckan väl är framme. Bolaget tog i höstas in 100 miljoner i kapital och backas bland annat av San Francisco-baserade Obvious Ventures, grundat av Twitters medgrundare Ev Williams. D-Ax, Axel Johnson-gruppens investeringsdel, har också investerat.

Även den före detta sparekonomen Claes Hemberg satsar i branschen och grundade i höstas Gofido tillsammans med tidigare kollegor från Avanza. De satsade då på att ta in 30 miljoner kronor och affärsidén är att skapa en mer aktiv och personlig försäkring.

Läs mer