Sök

Cristina Stenbeck investerar i utmanaren Swiftr

SwiftrHälsa

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT /

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Ska stärka expansionen.

Konkurrensverket är i full färd med att utreda träningsapparna Bruce, Swiftr och och Classpass. Detta efter att Swiftr, som backas av Bonnier och Wellstreet, anmält Bruce eftersom de anser att de stoppat träningsanläggningar från att inleda samarbeten med bolagets konkurrenter.

Konkurrensverket utfärdade ett interimistiskt beslut och stoppade Bruce från att teckna exklusiva avtal. Bruce överklagade men förlorade i Patent- och marknadsdomstolen. Samtidigt fortsätter Konkurrensverkets mer omfattande utredning som innefattar Bruce, Swiftr och och Classpass.

Den här röran verkar inte avskräcka Cristina Stenbeck som går in som delägare i Swiftr, rapporterar Di Digital. Det ska röra sig om närmare 5 miljoner kronor, som investeras genom hennes privata bolag Camshaft. Den totala kapitalrundan är på 8,7 miljoner kronor och Cristina Stenbeck uppges ta runt 8 procent av bolagets aktier.

”Vi hade en jättebra kontakt med Cristina och hon tyckte att vi och idén hade fantastisk potential”, säger Swiftrs grundare Johanna Sucasas Wictorén till Di. 

Pengarna ska användas till fortsatt expansion.

Swiftr omsatte 1,6 miljoner kronor och gjorde en förlust på 5,7 miljoner kronor under 2018.

 

Läs mer