Swish tar nästa steg – nu kan du handla på nätet med appen

Klarna Swish e-handel
Swish tar nästa steg – nu kan du handla på nätet med appen

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Jonas de Lange

Reporter

Efter en testperiod på två månader släpper nu Swish sin betalversion för e-handel.

Vi har i flera omgångar rapporterat om Swishs planer för att ta hantera en större del av människors betalningar och överföringar. I höstas rapporterade vi både om att tjänsten inledde ett samarbete med Klarna och att bolaget började testa sin betallösning för e-handlare.

18 januari går specialappen nu ur sin testperiod och blir tillgänglig för både e-handelsappar och webbutiker.

“Swish som enkelt betalsätt kommer att bidra i den växande e-handeln, men det är handlarna själva som står för kreativiteten och visar vägen framåt. Allt fler ser mobilen som ett verktyg för att effektivisera köpprocessen och använder den för att skapa bättre shoppingupplevelser för kunderna”, säger Carl Molinero, styrelseledamot i Getswish AB som är bolaget bakom tjänsten.

Handlarna tecknar dock inte avtal direkt med Swish, utan med sin bank. Sedan kan de integrera betaltjänstens gränssnitt i sin egen app eller webbutik.

Under 2015 blev Swish en allt vanligare app i svenska telefoner. Enligt en rapport som släpptes mot slutet av året använder närmare hälften av alla svenskar betaltjänsten. Under 2014 omsatte bolaget drygt 5 miljoner kronor och gjorde en förlust på 5,5 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER