Splay-grundaren Vigor Sörman: Är en potentiell samarbetspartner

Splay-grundaren Vigor Sörman: Är en potentiell samarbetspartner

Stina Honkamaa Bergfors och Vigor Sörman. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Grundarna bakom de svenska Youtubenätverken Splay och United Screens ser Pewdiepies nya nätverk som en potentiell samarbetspartner – snarare än en konkurrent.

Nyheten att Felix “Pewdiepie” Kjellberg startar det egna nätverket Revelmode slog ned som en blixt i medievärlden på onsdagskvällen.

Det har ryktats i över ett år om att den svenska Youtubestjärnan velat frigöra sig från Maker Studios och starta eget. Bakgrunden var att han tyckte att annonsnätverken han jobbade med, kapade åt sig en för stor del av intäktskakan.

Men Felix Kjellberg bryter sig inte helt loss utan Maker Studios kommer att finnas med som partner.

“Det är superkul att Pewdiepie startar nätverk och det ska bli väldigt spännande att följa hans resa. Jag önskar Felix ett stort lycka till,” säger Vigor Sörman, grundare och vd på Splay.

På svensk front dominerar Splay tillsammans med United Screens den svenska marknaden bland Youtubenätverken.

Vigor Sörman ser inte att Pewdiepies satsning skulle innebära någon konkurrens för Splays del.

“Som jag förstått det ska Revelmode satsa på Youtubers med en global publik, medan vi på Splay fokuserar på profilerna med störst publik lokalt. Därför ser vi inte Revelmode som en konkurrent utan snarare som en potentiell samarbetspartner i framtiden. ”

Även Stina Honkamaa Bergfors som är medgrundare och vd för United Screens ser positivt på samarbeten med andra nätverk.

“Just Maker har vi samarbetat med under mer än 1,5 år. Eftersom Pewdiepies nya nätverk ligger inom Maker så vi har med andra ord redan ett samarbete.”

Läs fler artiklar
LÄS MER