Transfer Galaxy når milstolpe – skickade 100 miljoner på en månad

Transfer Galaxy fintech
Transfer Galaxy når milstolpe – skickade 100 miljoner på en månad

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Lanserar i 11 nya länder.

Den Örebro-baserade startupen Transfer Galaxy har nått en ny milstolpe när bolaget för första gången förmedlade 100 miljoner kronor genom sin plattform i december. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

“Vi är oerhört glada över förtroendet från våra kunder och stolta över att vi kan hjälpa användare över hela Europa att skicka pengar som verkligen behövs i deras hemländer utan krångel”, säger Yosef Mohamed, medgrundare och vd på Transfer Galaxy i pressmeddelandet..

Det var 2014 som Yosef Mohamed, Khalid Qassim, Ali Mohamed, Mustafa Ibrahim och Abdirahman Ahmed tillsammans drog igång sin fintech-satsning som skulle göra det enklare för immigranter att skicka hem pengar till släktingar och vänner med behov av finansiellt stöd i sina hemländer. 

Med den nya milstolpen följer också en expansion till 11 nya marknader, vilket innebär att det går att skicka pengar till totalt 37 länder i dagsläget.

“Vi är i ständig kontakt med våra kunder och lyssnar på dem. Därför är vi extra stolta över att vi nu kan erbjuda ett större utbud av mottagarländer, som våra kunder efterfrågat. Det gör också att vi kan hjälpa ännu fler att skicka hem pengar till sina nära och kära”, säger Yosef Mohamed

Under 2018 omsatte Transfer Galaxy 24 miljoner kronor, med ett minusresultat på 5,5 miljoner. Yosef Mohamed har tidigare sagt att bolaget inte spår någon vinst i närtid då de istället prioriterar stark tillväxt. I juni förra året hade bolaget slussat 1 miljard genom sin plattform totalt.

Läs fler artiklar
LÄS MER