Sök

Embracer finansierar nya spelutvecklingstudion River End Games i Göteborg

Embracer GroupGaming

Lars Wingefors, grundare av Embracer Group. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Lars Wingefors speljätte öppna i Göteborg.

Gamingbolaget Embracer finansierar via dotterbolaget Amplifier Game Invest den nya spelutvecklingsstudion River End Games i Göteborg, som består av ett handplockat team under ledning av Anders Hejdenberg och Karl Broström.

River End Games kommer initialt att bestå av ett team med sex erfarna spelutvecklare, med en genomsnittlig branscherfarenhet på 18 år. De är redan igång med utvecklingen av studions första titel, som bygger på ett egenutvecklat varumärke, med fokus på storytelling och visuell design, skriver Embracer i ett pressmeddelande.

Att Amplifier Game Invest etablerar och heläger en ny studio, med full finansiering och stöd från en global aktör som Embracer Group, är en ny modell som fyller ett tomrum på marknaden, heter det.

"Målet är att attrahera ambitiösa och erfarna spelutvecklare genom att ge dem kreativ frihet att utveckla fantastiska spel och växa. Den nya modellen ger utvecklarna ett finansiellt incitament baserat på spelens framgång på marknaden, vilket gör att de helt kan fokusera på den kreativa processen", skriver Embracer.

Läs mer