Konkursförvaltaren om budet på Teknikmagasinet: "Det är en bra början"

Teknikmagasinet
Konkursförvaltaren om budet på Teknikmagasinet: "Det är en bra början"

Bo Söder konkursförvaltare, och Ulrika Göransson, vd Teknikmagasinet Foto: TT/Press

Tobias Blixt

Reporter

Vill helst sälja hela verksamheten.

Teknikmagasinet befinner sig i konkurs sedan onsdagen förra veckan, då prylkedjan valde att avsluta sin rekonstruktion. Detta efter krav från potentiella köpare av verksamheten, enligt ägaren Peter Gyllenhammar (som säger sig ha förlorat 50 miljoner på affären)

Konkursförvaltaren Bo Söder har sedan dess meddelat att det finns köpare som är intresserade av konkursboet, utan att avslöja vilka dessa är. Börsnoterade Ambia Trading Group, som bland annat driver kedjan Digital Inn, meddelade däremot sent under fredagen att de lagt ett indikativt bud på konkursboet.

“Några bud utöver det som redan är känt i media har ännu inte inkommit. Konkursboets arbete med att finna en köpare till hela eller delar av verksamheten fortgår och intressenter är välkomna att snarast ta kontakt med konkursförvaltningen”, säger Bo Söder till Breakit.

Någon tidsfrist för när affären ska vara klar finns ännu inte, berättar Bo Söder, mer än att försäljningen borde vara klar inom en månad från beslutet om konkursen.

“Det finns intresse för rörelsen och enskilda tillgångar, exempelvis varulager”, säger han.

I en intervju med branschsajten Market berättar Bo Söder att Ambia Trading Group har visat intresse för delar av Teknikmagasinets verksamhet, han hoppas däremot kunna sälja hela verksamheten.

“Det är en bra början. Men de vill titta närmare på vad de skulle kunna vara intresserade av. Jag vill helst avyttra hela verksamheten, men det finns ett par andra alternativ. En e-handel och servicen av mobiltelefoner till exempel”, säger Bo Söder till sajten.

Just nu pågår ett arbete med att kategorisera in verksamheten i olika delar, inför en eventuell försäljning. Någon värdering finns inte i dagsläget, rapporterar Market.

“De som är intresserade av ett sådant här bolag har rätt bra koll på vad det handlar om”, säger Bo Söder.

Mer om vad som har hänt i Teknikmagasinets konkurs och vad som gäller i butikerna svarar vi på i den här artikeln.

Läs fler artiklar
LÄS MER