Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Epishine fyller kassan med 30 miljoner – utvecklar solceller för inomhusbruk

Siktar på att lansera sin produkt under året.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Genom att omvandla ljus från både solen och lampor till elektricitet vill Epishine lösa strömförsörjningen för små trådlösa produkter. Bolagets solceller kan exempelvis användas för att driva sensorer eller elektroniska etiketter.

Nu plockar Epishine in 30 miljoner kronor i nytt riskkapital. Det skrivet bolaget i ett pressmeddelande. Pengarna ska främst användas till att snabba på produktutvecklingen och att öka försäljningen.

Det är Beijer Ventures och Kinneviks tidigare vd Vigo Carlund som leder rundan tillsammans med de tidigare ägarna Almi Invest Greentech och Potential Invest.

“Vi tror långsiktigt på möjligheterna att effektivt utvinna ljusenergi ur organiska solceller och Epishine har gjort betydande framsteg under den senaste tiden genom att fortsätta fokusera på styrkan i deras teknologi. Den här nya investeringen kommer att hjälpa Epishine att nå nästa nivå.” säger Håkan Gustavson, vd på Beijer Ventures i pressmeddelandet.

Hittills har Epishine utfört kundtester, men förhoppningarna är att omvandla dessa tester till större kontrakt och ordrar under 2020.

”Vi är väldigt glada att vi får stort förtroende från såväl nya som befintliga investerare, och ser med tillförsikt fram emot att lansera Epishines produkt på marknaden under 2020.” säger bolagets vd och medgrundare Mattias Josephson.

Under 2018 omsatte Epishine cirka 0,5 miljoner kronor, med ett minusresultat på 6 miljoner.

Läs mer