News55 fyller på kassan med pengar och blickar mot Norden

News55
News55 fyller på kassan med pengar och blickar mot Norden

Artur Ringart och Fredrik Lundberg, News55. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Mediestartupen News55 ska undersöka möjligheterna för en nordisk expansion.

News55 lanserades i juni förra året och vänder sig till svenskar i ålderskategorin 55 plus. Bakom satsningen står medieveteranerna Fredrik Lundberg och Artur Ringart.

I slutet av maj tog nyhetssajten in 4 miljoner kronor i riskkapital inför sin lansering. Nu stärks kassan med ytterligare en miljon kronor. Det är befintliga aktieägare som går in med kapitalet.

“Vi vill frigöra lite kraft för att se hur vi kan expandera. Vi har fått fantastisk respons både på sajten och varumärket och är nyfikna på att se hur långt vi kan ta det här. Vi har en rad planer,” säger Fredrik Lundberg, medgrundare och chefredatör för News55.

I planerna ingår att undersöka möjligheten att ta News55 utanför Sverige, först och främst till Norden.

“60 är det nya 40 och det är inte bara en trend som vi ser i Sverige. Vi har fortfarande mycket kvar att göra på hemmaplan men vi ser även hur vårt koncept skulle kunna expanderas till fler länder.

I dag ligger News55 på 155.000 besökare i veckan. Bolaget vill inte uppge hur stor andel som är direkttrafik men en stor del av framgången beror på bolagets Facebook-offensiv.

“Men även vårt nyhetsbrev och appen växer. Precis som andra sajter är målet att ha många ben att stå på så vi inte blir helt beroende av social trafik. Även om det är majoriteten av trafiken, det ska jag inte sticka under stol med,” säger Fredrik Lundberg.

Läs fler artiklar
LÄS MER