Juul drar ned på sin globala expansion

Juul
Juul drar ned på sin globala expansion

Finwire / Breakit

Skjuter på flera lanseringar.

E-cigarettbolaget Juul drar i handbromsen för sin globala expansion. Det beskedet har bolaget gett till de anställda i veckan, rapporterar Wall Street Journal.

Det betyder att bolaget skjuter fram lanseringen i Nya Zeeland och stoppar entréplaner i Nederländerna. Vidare skalas distributionen ned i Israel samtidigt som det kan bli tal om uttåg i Sydkorea.

Bolaget, som idag finns på 21 marknader, har under fjolåret letts av en expansionsiver som gjort att pinsamma misstag begåtts, enligt anställda. Skräckexemplet är Kina där bolaget drog sig ur bara dagar efter att ha lanserat.

Juul har numera en ny vd i KC Crosthwaite och han har bestämt att e-cigarettpolicyn på en marknad först ska ses över innan lansering, sade en företagsanställd.

Juul lämnade bakom sig ett tufft 2019 med ökad reglering, stämningar och beskyllningar att produkterna ligger bakom en mystisk lungsjukdom där flera personer dött.

På tisdagen kom beskedet att bolaget upphör med att sälja e-cigaretter med fruktsmak i Kanada efter att ha tagit samma beslut i USA under hösten.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER