Sök

Tipser slukar konkurrenten Reve: "Har en unik teknik"

ReveTipsere-handel

F v: Axel Wolrath, Jonas Sjöstedt och Marcus Jabobsson. Grundare av Tipser. Foto: Jonas de Lange

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Startupen och e-handelsbolaget Reve köps upp av konkurrenten Tipser i en affär som uppskattas vara värd drygt 30 miljoner kronor.

Det skriver Di Digital

Reve har en teknik som låter företag sälja sina produkter direkt på sociala medier och det är bland annat den tekniken som Tipser vill komma åt när de köper bolaget. Tipser själva har tagit fram en tjänst som ska ge medieföretag intäkter genom att sälja produkter från andra företag på sina sajter.

“Det finns tre stora värden i Reve. De har en unik teknik som blir en perfekt pusselbit i vårt helhetserbjudande, det är grymt drivet och kunnigt team, och de har redan i dag stora kunder”, säger Marcus Jacobsson, vd och medgrundare på Tipser till sajten.

Samtidigt tar Tipser in nytt kapital genom ett konvertibellån, där en del av summan på 45 miljoner enligt Marcus Jacobsson kommer att finansiera köpet. Han vill däremot inte kommentera hur mycket de betalar för Reve.

Di Digital skriver också att Tipser i samband med detta värderas till hela 445 miljoner kronor, en ökning med över 50 procent sedan sommaren 2019. Största investerare är Anicuras tidigare vd Peter Dahlberg

Tipser omsatte 28 miljoner kronor med ett minusresultat på cirka 12 miljoner kronor. Det senaste räkenskapsåret som slutade i augusti 2019. På kundlistan har de bolag som Bonnier, Schibsted och Cosmopolitan.

Reve grundades 2014 av Josep Nolla och Andreas Wålm. Bland bolagets ägare finns grundarna själva, Henrik Persson Ekdahls bolag Optimizer Invest, riskkapitalbolaget Wellstreet och Almi Invest.

”Reve kommer bli ett helägt dotterbolag som driver vidare sina egna projekt. Sedan ska vi bygga ihop erbjudanden steg för steg framöver. Grundarna blir också kvar i verksamheten”, säger Marcus Jacobsson.

Läs mer