Kändiskocken öppnar ny krog – satsar på beställningar via app

Breakit - Kändiskocken öppnar ny krog – satsar på beställningar via app

Gänget bakom Mother: Martin Vall, Melker Andersson, Danyel Couet och Jonas Svensson.

Sara Lindmark

Reporter

Den välkända duon Melker Andersson och Danyel Couet satsar på det digitala. På den nya restaurangen Mother i Stockholm ersätts hovmästare och servitriser delvis av plattor och mobiler.

Restaurangen som slår upp portarna i morgon, torsdag, blir en av Stockholms största med plats för 500 gäster. Maten som serveras ska vara bra för kroppen och menyn är uppbyggd så att gästerna kan välja mat utefter hunger eller energibehov.

Men det mest intressanta, i alla fall för Breakits läsare, är kanske den digitala nischen. Både beställning och betalning sköts helt utifrån läsplattor som är monterade i borden samt en app som kan laddas ned till mobilen.

“Det ska i princip stötta hovmästare och servitriser. Menyerna kommer samtidigt att uppdateras direkt på hemsidan, i tabletten och i mobilen. Vi serverar olika rätter från dag till dag beroende på vilka råvaror som är i säsong,” säger Mats Bergvall, projektledare och affärsutvecklare på Mother.

Så här funkar det: Du slår dig ned vid ledigt bord, trycker på den dryck och mat du är sugen på, i plattan eller mobilappen, och fyller i vilken plats du sitter på. Därefter kommer en servitris ut med din beställning. Via appen kan du också beställa och betala direkt för take away-mat som du hämtar upp på en speciell avdelning i restaurangen.

Grundarna och ägarna bakom Mother är Melker Andersson, Danyel Couet och Jonas Svensson. De två första är grundarna av F12-gruppen. 

“Allt är på väg mot det digitala och vi på F12-gruppen vill gå i bräschen och vara pionjärer när det gäller allt. Jag tror det här är nästa steg för många krogar. Folk vill hinna att både träna, äta och prata under sin lunch och då måste vi hitta lösningar där folk inte behöver vänta för länge på sin mat,” säger Mats Bergvall.

Han är en välkänd entreprenör inom mat och träning. 2006 startade han konceptet Svarta lådan 2006 med Fredrik Reinfeldt som första kund. Utvecklingen av appen har hållit på i ungefär 1,5 år.

“Jag har varit den som slängt mig i kallt vattnet och lärt mig simma. Allt som är nyskapande tycker jag är roligt. Det är ett stort tekniskt system bakom Mother och en utmaning utan dess like men det är inget vi är rädda för utan tvärtom,” säger Mats Bergvall.

Läs fler artiklar
LÄS MER