Över tusen titlar försvinner från Storytel, Bookbeat och Nextory: "Otrolig förlust"

Storytel Streaming
Över tusen titlar försvinner från Storytel, Bookbeat och Nextory: "Otrolig förlust"

Storytel äger Norstedts. Foto: Vilhelm Stokstad/TT.

Johanna Ekström

Reporter

De svenska streamingtjänsterna ska inte ha kommit överens om nya avtal med Penguin.

"Alltså... har ni tappat allt från Penguin?? Kommer de tillbaka?? Otrolig förlust annars".

Så låter en av flera besvikna kommentarer på Storytels Facebook-sida. 

Som sajten Boktugg.se har uppmärksammat kommer inom kort över tusen titlar försvinna från de svenska ljudbokstjänsternas bibliotek, samtliga på engelska och från förlag inom Penguin Random House.

Titlarna är utmärkta med gula varningstrianglar i appen, som meddelar att de kommer att plockas bort den 17 januari. 

“Vi kommenterar inte avtal med enskilda förlag. I det ständigt pågående växandet av vårt innehållserbjudande händer det av olika skäl att titlar försvinner från vår plattform. Vi är förstås måna om att i så god tid som möjligt förbereda kunderna när nya titlar adderas eller tas bort”, säger Dan Panas, kommunikationschef på Storytel, till Boktugg. 

Enligt sajten beror det på att rättigheterna har gått ut och att streamingtjänsterna inte lyckats komma överens med Penguin om ett nytt avtal.

"Det stämmer att vi från fredag inte längre kommer få erbjuda det förlagets böcker till våra lyssnare. Vi har redan nu tagit bort möjligheten för nya användare att börja lyssna på böckerna. Utöver det kan jag tyvärr inte kommentera så mycket mer när vi inte kan sprida detaljer från en specifik avtalsdiskussion", säger Niclas Sandin, VD för Bookbeat, till Boktugg.

Läs fler artiklar
LÄS MER