Uppgifter: Negativa signaler från Zalando-ledningen till marknaden

Zalando
Uppgifter: Negativa signaler från Zalando-ledningen till marknaden

Zalando-cheferna David Schneider, Robert Gentz och Rubin Ritter. Foto:TT

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Kursen faller på onsdagsförmiddagen efter nya uppgifter.

Det är nyhetstjänsten Streetaccount som rapporterar att e-handelsjätten sent på tisdagseftermiddagen, efter börsens stängning, gått ut med information till marknaden.

Enligt Streetaccount ska meddelandet gått ut från Zalandos investeraransvariga men det är oklart vilka som fått informationen. Enligt källor som Breakit talat med på finansmarknaden handlar det sannolikt om analytiker som följer Zalando.

I meddelandet skriver Zalando att ”vi har arbetat mycket de senaste kvartalen på att bygga in säkerhetsmarginaler mot ogynsamma vädervillkor. Vi har sett en del positiva resultat av detta arbete de senaste kvartalen. Men, vi kan inte helt frigöra oss från den industri vi befinner oss i”.

Det är framför allt den sista meningen som fått investerarna att oroa sig, enligt Streetaccount, för att försäljningen ska vara pressade i bolaget. Samtidigt påpekar Steetaccount att man inte lyckats få uppgifterna bekräftade av Zalando. På tisdag ska bolaget komma med en officiell uppdatering kring försäljningen.

När handeln inleddes med Zalando-aktien på onsdagsmorgonen föll aktien kraftig och var som mest ned drygt 7 procent. Vid 11.15 på onsdagen hade aktien återhämtat ungefär halva nedgången.

Svenska investmentbolaget Kinnevik är en av storägarna i Zalando. 

Läs fler artiklar
LÄS MER