Henrik Persson Ekdahls padel-startup Playtomic köper upp Playven

Optimizer Invest Sport Investering
Henrik Persson Ekdahls padel-startup Playtomic köper upp Playven

Towe Boström

Reporter

Henrik Persson Ekdahl har stora visioner för sin padel-startup Playtomic.
"Jag tror att vi ännu bara skrapat lite på ytan", säger han.

Playtomic är ett bolag som tagit fram en app som låter användaren boka tennis- och padelbanor runt om i Europa, och fungerar som ett socialt nätverk för användarna. På ägarlistan hittar vi storägaren Optimizer Invest, med techprofilen Henrik Persson Ekdahl i spetsen, samt GP Bullhound. 

Nu slukar Playtomic det Silicon Valley-baserade bolaget Playven som byggt en app som hjälper klubbar att hantera sina idrottsanläggningar och erbjuder lösningar mot kunderna, exempelvis bokningar.

Någon prislapp har inte kommunicerats. 

”Inga kommentarer. Men det har varit en förhållandevis stor transaktion för oss”, säger Henrik Persson Ekdahl till Breakit. 

Han förklarar att uppköpet ska underlätta Playtomics integration mot klubbarna och samtidigt göra det lättare för klubbarna att hantera sina interna processer. Playvens starka närvaro i USA och Finland är också viktig för bolagets expansionsplaner. 

Tunga namn in i styrelsen 

Optimizer Invest investerade i Playtomic för runt ett år sedan. Nu tar både Henrik Persson Ekdahl och investerarprofilen Per Roman från GP Bullhound plats i styrelsen. 

”Vi tycker att det är oerhört roligt att jobba med dem som driver bolaget och jag tror otroligt mycket på segmentet. Vi är en aktiv styrelse”, säger Henrik Persson Ekdahl.

Han berättar att de imponerats av såväl teamet som appen och ser en stor tillväxtpotential inom padel och racketsport. 

”Det är en social träningsform som är förhållandevis enkel att bemästra. Jag tror att den sociala aspekten är ett viktigt inslag till varför folk runt om i världen funnit padel som träningsform”, säger Henrik Persson Ekdahl.

I dag finns Playtomics app i femton länder, där den spanska marknaden dominerar med huvudkontor i Madrid. Sverige kommer på andra plats sett till storleken på de olika marknaderna.

"Bara skrapat på ytan" 

Idag öppnar 12 nya padelanläggningar i veckan runt om i Europa, enligt profilen. 

Henrik Persson Ekdahl är själv ett fan som spelar sisådär två gånger i veckan – och han räknar med att tillväxten kommer att hålla i sig. 

”Playtomic har en tillväxtökning på nästan 20 procent per månad. Det tror jag faktiskt aldrig jag sett någon gång i ett annat bolag. I dag är vi störst i världen på racketbokningar men det finns fortfarande otroligt mycket tillväxt. Jag tror att vi ännu bara skrapat lite på ytan". 

LÄS OCKSÅHenrik Persson Ekdahl säljer lyxbåten för cancerforskningen: "Kan man hjälpa så bör man hjälpa"

Läs mer

Henrik Persson Ekdahl: 5 steg – så får du en investering till ditt drömbolag

Playtomic tar in 20 miljoner – Optimizer och GP Bullhound investerar

Är padel-hajpen på väg att dö? Nya siffror avslöjar trendbrott

Läs fler artiklar
LÄS MER