Infobric köper upp svenska Telliq: "Har en fantastisk vision"

Automile Telliq Transport
Infobric köper upp svenska Telliq: "Har en fantastisk vision"

Joakim Lindquist och Dan Friberg. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Omsätter 300 miljoner kronor efter sammanslagningen.

Svenska Telliq är ett snabbväxande företag som har tagit fram webbaserade tjänster och teknik som kopplar upp och digitaliserar fordonsflottor och maskiner. Nu köps bolaget upp av Infobric, en leverantör av IT-system inom byggbranschen, där största ägaren är riskkapitalbolaget Summa Equity.

Någon prislapp vill parterna inte gå ut med, men efter sammanslagningen kommer Infobric-koncernen att omsätta drygt 300 miljoner kronor.

Telliq själva omsatte närmare 97 miljoner kronor under 2018 med ett resultat på 6,3 miljoner.

"Vi kliver in i Infobric koncernen för att vi ser att de har en fantastisk vision i deras bransch. De jobbar också med digitala lösningar som vi gör, både i uthyrningsbranschen och i byggbranschen. Vi bedömer att det blir en perfekt matchning för att både de och vi ska kunna växa”, säger Telliqs vd Joakim Lindquist.

Konkurrent till Automile

Telliq grundades 2002 och bland konkurrenterna finns exempelvis Jens Nylanders USA-baserade bolag Automile. Bland de sex grundarna fanns fem kvar som ägare i samband med försäljningen.

De två bolagen som nu blir ett siktar på fortsatt ökad tillväxt framöver.

"Vi har haft en bra tillväxttakt på 20-30 procent de senaste åren och vår ambition är att fortsätta på det spåret. Nu med den här sammanslagningen vill vi såklart inte vara sämre än så. 2019 blir också bra år för oss med tillväxt och lönsamhet."

"Vår gemensamma ambition är att fortsätta med bra tillväxt."

Dan Friberg är vd för Infobric-koncernen. Han ser en stor tillgång i Telliqs produktportfölj och erfarenhet av teknikutveckling. 

“Tillsammans kan vi skala upp och nå ut brett med digitaliseringens möjligheter till bygg- och transportbranscherna, men även till andra fordonsintensiva branscher”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER