Kindred vinstvarnar – efter storägarens försäljning

Kindred Betting
Kindred vinstvarnar – efter storägarens försäljning

Henrik Tjärnström, vd Unibet Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Spelbolaget Kindred gick under måndagskvällen ut med en vinstvarning – aktien faller nästan 20 procent när börsen öppnade.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att spelöverskottet på de flesta marknader påverkats av en svag bruttomarginal i sportboken sedan rapporten för det tredje kvartalet publicerades den 25 oktober 2019.

Kindreds uppskattning är att spelöverskottet för det fjärde kvartalet landar på cirka 235 miljoner pund, med ett underliggande ebitda-resultat på 27-32 miljoner pund. 

Enligt Bloombergs konsensus väntades ett spelöverskott på 257 miljoner pund, rapporterar DI.

"Efter redan genomförda kostnadsbegränsningar tidigare under 2019 avser Kindreds ledning att genomföra ett antal ytterligare operationella effektivitetsinitiativ för att säkerställa att koncernen kan leverera tillväxt i intäkter och underliggande EBITDA 2020 jämfört med 2019", går det att läsa i pressmeddelandet.

Av pressmeddelandet framgår också att aktiva kunder under kvartalet uppgick till 1,6 miljoner, vilket innebär en ökning med 2 procent jämfört med samma kvartal året innan. Det framgår också att satsningen mot USA har haft en negativ påverkan på underliggande ebitda på cirka 6 miljoner pund. 

Även regelförändringar i Sverige och Nederländerna har fortsatt negativ påverkan på både spelöverskott och ebitda.

Kvartalsrapporten för det fjärde kvartalet 2019 publiceras den 12 februari i år. 

Storägare sålde aktier

Tidigare under måndagen mäklade Carnegie en post om 9,5 miljoner aktier i Kindred. Cirka 4,1 procent av det totala antalet aktier.

Dagens industri uppger att det var Kindreds tredje största ägare, Capital Group, som sålde aktierna.

Läs fler artiklar
LÄS MER