Erik Hjemstedt ny Sverigechef på Kry: "Behöver växla upp ledarskapet”

Kry Hälsa
Erik Hjemstedt ny Sverigechef på Kry: "Behöver växla upp ledarskapet”

Erik Hjelmstedt blir ny Sverigechef på Kry. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Kry stuvar om i ledningen.

Nätläkaren Kry stuvar om i ledningen och byter Sverigechef. Erik Hjelmstedt, som tidigare varit operativ chef med ansvar för Krys samtliga marknader, ersätter den tidigare Sverigechefen Tobias Niemi.

Rollen som Sverigechef innebär att Erik Hjelmstedt ökar sitt fokus på Sverige och Norge.

”Det är inga konstigheter. Vi är ett ungt bolag som går i olika utvecklingsfaser och nu har vi kommit till en ny fas där vi ska göra mycket mer. Då gör vi ett chefsbyte", säger Erik Hjelmstedt till Breakit. 

Erik Hjelmstedt har en bakrund från Schibsted Media Group där han varit finanschef, operativ chef samt suttit i styrelsen för bolag som Hitta.se, Aftonbladet och Blocket.

”Vi har ett framgångsrikt år bakom oss där Tobias lett verksamheten på ett väldigt bra sätt. Med de planer vi har för nästa år har vi sett att vi egentligen behöver växla upp ledarskapet”, säger Erik Hjelmstedt.

Tobias Niemi, som gick in som Sverigechef i slutet av 2018, lämnar i och med detta Kry.

Erik Hjelmstedt understryker att det inte ligger någon dramatik bakom beslutet.

”I och med det kom vi fram till att det inte finns någon annan intressant roll kvar för Tobias i bolaget, då är det enklare att lämna”.

"Tittar på de flesta möjligheterna"

För stunden pågår utredningar som kan påverka nätläkarnas utsikter i Sverige, exempelvis att de kan komma att tvingas etablera fysisk vårdcentraler i varje region de vill verka i. Något Kry flaggat för kommer att slå mot glesbygden. 

Den ovissa framtiden har dock inte inneburit att Kry dragit i handbromsen på hemmaplan, enligt Erik Hjelmstedt, som säger att de "absolut inte kommer att vänta". 

"Beslutsfattarna får besluta vilka spelregler som finns och sedan får vi anpassa oss efter dem". 

Finns det planer på fler fysiska vårdcentraler i fler regioner? 

"Det kommer vi helt säkert att göra. Nu har vi fokuserat på att göra det i Skåne, men det är inte så att vi bara tänker Skåne. Vi får se var vi tar oss under det här året". 

Kry meddelade i förra veckan att bolaget tar in 1,5 miljarder kronor i riskkapital.

Läs fler artiklar
LÄS MER