Stenbeck och Campbell startar eget tillsammans: ”Inget stort”

Camsten riskkapital
Stenbeck och Campbell startar eget tillsammans: ”Inget stort”

Foto: TT

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Cristina Stenbeck och den förre Ratos-chefen Susanna Campbell har startat ett gemensamt investeringsbolag.

Kinnevik-arvtagaren Cristina Stenbeck har de senaste åren gjort en rad investeringar i svenska startups. I portföljen återfinns idag bolag som Babyshop, Caliroots, Voi, Hon, Sniph och Dashl – bara för att nämna några.

Flera av investeringarna har hon gjort tillsammans med Susanna Campbell, som idag bland annat sitter i Kinneviks styrelse och är ordförande för Babyshop.

Nu rapporterar Di digital att duon startar ett gemensamt investeringsbolag: Camsten AB.

Namnet är till synes en sammanslagning av efternamnen Campbell och Stenbeck, och bolaget ska, enligt dokument från Bolagsverket, äga och förvalta aktier i onoterade startupbolag.

”Jag och Cristina har stött på varandra i olika investeringar genom åren, speciellt vad gäller unga konsumentrelaterade bolag, ofta med kvinnliga grundare. Därför startade vi ett gemensamt bolag, Camsten, från vilket vi kan investera tillsammans i den typen av bolag när vi tycker det passar”, säger Susanna Campbell till sajten.

Susanna Campbell var under flera år vd för Ratos och var tidigare även ansvarig för stiftelsen Norrskens investeringsverksamhet. Idag sitter hon som ordförande och ledamot i ett flertal styrelser, bland annat batteribolaget Northvolt och Nalka Invest.

”Det här är verkligen inget stort. Cristina och jag har gjort två små seed-investeringar ihop. Till vardags jobbar vi på varsin kant med betydligt större bolag och investeringar, men det är väldigt kul och utvecklande att också stötta yngre och mindre bolag”, säger Susanna Campbell.

Läs också: Techmiljardärernas hemliga rådgivare – namnen, bolagen, historierna

Läs fler artiklar
LÄS MER