Lisa Nilsson sågar Spotifys villkor

SpotifyMusik

Lisa Nilsson. Foto: Gorm Kallestad/Jessica Gow/TT

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Artisten ryter ifrån.

Spotifys relationer till skivbolagen och ersättningen till artister är en återkommande följetong. Nu lyfts frågan igen av artisten Lisa Nilsson som reagerat på Spotifychefernas höga mångmiljonlöner i ett inlägg på Instagram. 

”Var är min avkastning på mina miljoner streamar?”, frågar sig Lisa Nilsson.

Artisten fortsätter med att meddela att hon överväger att semestra på Spotifychefen Gustav Söderströms västkustparadis till sommaren. Och när hennes närvaro ifrågasätts har Lisa Nilsson svar på tal:

”Då tar jag bara lojt en sipp på min medhavda GT och svarar: Jag är megastar och har så varit sen du var en tveksam spermie, jag tar bara ut min del av vinsten för min streamade musik”, skriver hon. 

"Räknar inte ens med det"

Lisa Nilsson understryker för Aftonbladet att inlägget är humoristiskt skrivet. Hon tjänar runt två öre per låt som spelas på Spotify.

”Jag tjänar så lite från Spotify att jag inte ens räknar med det i mina årsbudgetar. Det blir snarare som en överrasknings-bonus. Jag tjänar min trygga inkomst på att stå på scen”, säger hon till Aftonbladet.

Lisa Nilsson menar att villkoren måste ändras, men hon har inga planer på att lämna Spotify.

”Nej, det kan jag inte. Jag har inte den positionen eller tryggheten. Jag gör det den dagen det finns ett alternativ. Skulle jag plocka bort min musik från Spotify tar någon annan den platsen”. 

Läs mer