Krisande Teknikmagasinet kan stänga 40 butiker för att komma på fötter

Teknikmagasinet handel
Krisande Teknikmagasinet kan stänga 40 butiker för att komma på fötter

Ulrika Göransson. Foto: Press/Karin Wesslén/TT.

Towe Boström

Reporter

Teknikmagasinet är en av de butikskedjor som kämpat i motvind under de senaste åren. Bolaget har genomgått två rekonstruktioner, varav den ena pågår, och fått stänga butiker.

I somras tillträdde Ulrika Göransson som ny vd för Teknikmagasinet som redovisat skulder på närmare 200 miljoner kronor och genomfört flera satsningar för att hitta nya intäktskällor. Mobilreparationer är exempelvis något som lyfts fram som en ljuspunkt under rekonstruktionen

Nu rapporterar Market att Teknikmagasinet kan vara på väg ut ur sin rekonstruktion. Ett ackordförslag, om en 25-procentig uppgörelse, uppges komma att läggas fram för fordringsägarna under nästa månad.

”Jag tycker att det ser stabilt ut nu. Teknikmagasinet har goda förutsättningar för att kunna bli ekonomiskt stabilt igen", säger rekonstruktören Kent Hägglund till Market.

De fysiska butikerna har dock fått betala ett högt pris i processen och hittills har nio stycken gått i graven. Enligt Market räknar Teknikmagasinet med att upp till 40 butiker kan komma att behöva stängs under en tvåårsperiod.

Läs mer

Beskedet från H&M: Tusentals medarbetare kallas tillbaka – aktien stiger

Lista: Här är de som Teknikmagasinets ägare Ambia är skyldiga pengar

Spotlight-noterade Ambia Trading vill köpa Teknikmagasinet

Läs fler artiklar
LÄS MER